Vakopleiding Metaal | CNC draaien
661
page-template-default,page,page-id-661,page-child,parent-pageid-261,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

CNC draaien

01 ALGEMENE INFORMATIE

Wilt u uw kennis wat betreft CNC rond programmeren / verspanen verder verbreden? Vakopleiding Metaal biedt u deze mogelijkheid. Tevens wordt tijdens deze cursus aandacht besteed aan de technologische en organisatorische zijden van CNC techniek. Na het volgen van deze modulair opgebouwde cursus beschikken de deelnemers over de belangrijkste vaardigheden van draaien onder het CNC proces.

02 DOELGROEP

De cursus is bedoeld voor aankomend CNC draaiers of medewerkers welke reeds ervaring hebben met conventioneel draaien.

03 INHOUD

Met behulp van zowel mondelinge presentaties als praktische oefeningen komen de volgende onderwerpen in deze cursus aan de orde:

  • Inleiding CNC draaien
  • Coördinatenstelsel
  • Nulpunten / referentiepunten
  • Spannen
  • Gereedschappen en voorinstellen gereedschappen
  • ISO programmering

04 TOELATINGSEISEN

Praktijkervaring conventioneel verspanen is gewenst. Het lezen van een tekening en meten met diverse meetgereedschappen is een vereiste. Indien je geen ervaring hebt is het natuurlijk altijd mogelijk om hiervoor bij ons op voorhand een cursus te volgen.

05 STUDIEMATERIAAL

Het studiemateriaal wordt beschikbaar gesteld door Vakopleiding Metaal.

06 START EN STUDIEDUUR

22 avonden van 3 uur en 6 dagdelen of 10 dagen.

Startdatum avondcursus donderdag 15 oktober van 18.00 uur tot 21.00 uur.

07 EXAMEN / DIPLOMA

De cursus wordt afgesloten met een examen waarbij men zelf programmeert en een product vervaardigt. Bij voldoende resultaat ontvangt men een praktijkcertificaat.

08 VERVOLGOPLEIDING

Er is geen specifieke vervolgopleiding voor deze cursus. Uiteraard kunt u zich altijd aanmelden voor een van de andere cursussen van Vakopleiding Metaal.

09 INFORMATIE / AANMELDEN

Voor meer informatie over deze cursus of voor aanmelden kunt u contact opnemen met Vakopleiding Metaal via telefoonnummer 076 5726501 of via het online aanmeldformulier.

10 BIJZONDERHEDEN

We adviseren om zorg te dragen voor wekelijkse oefening aan de machine op de werkvloer. Wanneer dit niet mogelijk is kunnen we een extra oefendag aanbieden voor € 290,- per dag.

11 KOSTEN

  • Dagopleiding: € 2.950,00 exclusief BTW
  • Avondopleiding: € 2.950,00 exclusief BTW