Vakopleiding Metaal | CNC draaien
661
page-template-default,page,page-id-661,page-child,parent-pageid-261,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

CNC draaien

01 ALGEMENE INFORMATIE

Wilt u uw kennis wat betreft CNC rond programmeren / verspanen verder verbreden? Vakopleiding Metaal biedt u deze mogelijkheid. Tevens wordt tijdens deze cursus aandacht besteed aan de technologische en organisatorische zijden van CNC techniek. Na het volgen van deze modulair opgebouwde cursus beschikken de deelnemers over de belangrijkste vaardigheden van draaien onder het CNC proces.

02 DOELGROEP

De cursus is bedoeld voor aankomend CNC draaiers of medewerkers welke reeds ervaring hebben met conventioneel draaien.

03 INHOUD

Met behulp van zowel mondelinge presentaties als praktische oefeningen komen de volgende onderwerpen in deze cursus aan de orde:

  • Inleiding CNC draaien
  • Coördinatenstelsel
  • Nulpunten / referentiepunten
  • Spannen
  • Gereedschappen en voorinstellen gereedschappen
  • ISO programmering

04 TOELATINGSEISEN

Praktijkervaring conventioneel verspanen is gewenst. Het lezen van een tekening en meten met diverse meetgereedschappen is een vereiste. Indien je geen ervaring hebt is het natuurlijk altijd mogelijk om hiervoor bij ons op voorhand een cursus te volgen.

05 STUDIEMATERIAAL

Het studiemateriaal wordt beschikbaar gesteld door Vakopleiding Metaal.

06 STUDIEDUUR

24 avonden van 3 uur en 6 dagdelen of 10 dagen.

07 EXAMEN / DIPLOMA

De cursus wordt afgesloten met een examen waarbij men zelf programmeert en een product vervaardigt. Bij voldoende resultaat ontvangt men een praktijkcertificaat van het ROC.

08 VERVOLGOPLEIDING

Er is geen specifieke vervolgopleiding voor deze cursus. Uiteraard kunt u zich altijd aanmelden voor een van de andere cursussen van Vakopleiding Metaal.

09 INFORMATIE / AANMELDEN

Voor meer informatie over deze cursus of voor aanmelden kunt u contact opnemen met Vakopleiding Metaal via telefoonnummer 076 5726501 of via het online aanmeldformulier.

10 BIJZONDERHEDEN

Vakopleiding Metaal kan ook een cursus op maat, afgestemd op de wensen van het bedrijf, aanbieden indien u dit wenst.

11 KOSTEN

  • Dagopleiding: € 2.850,00 exclusief BTW
  • Avondopleiding: € 2.850,00 exclusief BTW