076 5726501

0165-745230


LASROBOT PROGRAMMEUR!

01 ALGEMENE INFORMATIE


Robotisering wordt steeds belangrijker voor het bedrijfsleven, robots (in ons geval lasrobots) kunnen bijdragen aan het verhogen van productie, veiligheid waarborgen en personeelstekorten opvangen.


Maar om lasrobots efficiënt en effectief in te kunnen zetten is goed geschoold personeel nodig, in het verleden waren hierin de mogelijkheden vrij beperkt. Vaak wordt er getraind door de integrator of producent van de lasrobot installatie en dan zal je er mee aan de slag moeten. Ook waren er tot voor kort geen diploma’s of niveaus om als programmeur van lasrobots aan te tonen wat je kennis niveau is.


Deze opleiding gaat hier verandering in brengen. Stichting Vakopleidingen Metaal & Techniek gaat van start met 2 niveaus lasrobotprogrammeur opleidingen die bij het afronden met voldoende resultaat ook worden afrond met een internationaal diploma lasprogrammeur uitgegeven door het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek) volgens de IIW richtlijn.(International Instituut of Welding)

02 DOELGROEP


Deze opleiding is bestemd voor mensen die werkzaam zijn in de metaal industrie en zich verder willen ontwikkelen richting de functie van lasrobot programmeur.


03 INHOUD


De opleiding omvat 7 modules en kent zowel theoretische laskennis als praktische programmeer opdrachten. Tijdens de opleiding wordt er gebruik gemaakt van offline programmeer software, lasmallen en een lasrobot. Een sterk punt van deze opleiding is dat er robot programmeer modules op “teachbox” niveau van de meest voorkomende lasrobot merken in de lesstof zijn verwerkt. De lesstof is overigens via een onlineplatform bereikbaar, dit zorgt ervoor dat de student thuis gericht zelf kan studeren. Via ditzelfde platform (It’s learning) kan buiten de lessen om eenvoudig contact worden gehouden met de docent.


04 INSTROOMNIVEAU


Om toegelaten te worden tot de opleiding dient u een technische of aan techniek gerelateerde erkende opleiding te hebben genoten.


Een optie is een technische opleiding EQF-level 3 (bijvoorbeeld: MBO 3, secundair leerlingwezen) en een NIL handvaardigheidsdiploma niveau 1 MAG lassen.

Een andere optie is een EQF-level 2 opleiding (bijvoorbeeld: MBO 2, primair leerlingwezen), een NIL handvaardigheidsdiploma niveau 2 MAG lassen en 2 jaar relevante aantoonbare werkervaring.


Ook is affiniteit met 3D CAD-software en goede digitale vaardigheden een pré.

05 DUUR OPLEIDING


De opleiding heeft twee niveaus:


Lasrobotprogrammeur Basic level (basis niveau)

Basic niveau kent 3 theoretische modules (E-Learning) en 1 praktijkmodule, dit zijn in totaal 16 dagdelen en een volledige praktijkoefendag (exclusief examen).


Lasrobotprogrammeur Comprehensive level (uitgebreid niveau)

Comprehensive niveau kent 6 theoretische modules (E-learning) en 1 praktijkmodule, dit zijn in totaal 24 dagdelen en een volledige praktijkoefendag (exclusief examen).


Studiebelasting buiten de lessen om bedraagt voor deze opleiding ongeveer 2 uur per week.


Lestijden van de opleiding zijn van 15.30 uur tot 20:00 uur, hierin is een half uur pauze opgenomen.


06 START OPLEIDING


De middag/avond opleiding zowel Basic als Comprehensive start: eind oktober/begin november 2024

Dag opleiding Basic/Comprehensive start: op aanvraag


07 EXAMEN EN DIPLOMERING


Als de theoretische modules en praktische module zijn afgerond wordt dit op een nader te bepalen datum afgesloten met een theoretisch en praktisch examen. De tijdsduur van het examen is 2 dagen. Bij voldoende resultaat ontvangt de geëxamineerde het internationaal erkende IIW diploma lasrobotprogrammeur van het NIL. Bij onvoldoende resultaat is er in overleg en tegen betaling een herkansing mogelijk.


08 KOSTEN


De kosten voor beide opleidingen zijn op aanvraag.


09 INFORMATIE / AANMELDEN


Voor meer informatie over deze cursus of voor aanmelden kunt u contact opnemen met Stichting Vakopleidingen Metaal & Techniek.


Meld je hier aan voor de cursus

Aanmelden voor een cursus

Share by: